Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Ellen Nisbeth – brácsa / Rising Stars

Ellen Nisbeth – brácsa / Rising Stars

„Természetes integritással és pódiumjelenléttel szólaltatja meg hangszerét. Rendkívüli muzikalitás jellemzi, személyes kifejezésmóddal párosulva, s mindez elvarázsolja hallgatóit. Játékában a hangszínek változatossága végtelennek tűnik, előadásával a legapróbb részletre is felhívja a közönség figyelmét.”





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 3. péntek, 18:00

Így jellemezte a zsűri Ellen Nisbeth játékát 2013-ban, a Norvég Szólista-díj átadásakor. A brácsaművésznő 1987-ben, a svédországi Uppsalában született. Tanulmányait a Norvég Zeneakadémián, a Svéd Királyi Zeneakadémián és a londoni Royal College of Music növendékeként végezte. Fiatal kora ellenére az utóbbi években számos zenei díjat elnyert. Eddigi koncertező tevékenysége során legtöbbször az északi régió jelentős zenekaraival - többek közt a Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Norvég Rádió Zenekarával, a Bergeni Filharmonikusokkal, a Trondheimi, a Göteborgi és a Norrköpingi Szimfonikusokkal - lépett fel, partnerei között olyan karmestereket találunk, mint Neeme Järvi, Daniel Blendulf, Peter Gülke és Santtu-Matias Rouvali.
Bemutatkozó műsora rendkívül színes, és sok különlegességet tartalmaz - sőt egy Bach-tétel, a d-moll partita mélyhegedűre átírt és g-mollba transzponált gigue-tételét, valamint Grieg c-moll szonátáját leszámítva kizárólag különlegességeket: hallhatjuk az ausztrál születésű, de amerikaivá lett Percy Grainger Magyarországon teljesen ismeretlen műveit, a svéd Katarina Leyman szólóbrácsára komponált új alkotását, sőt a swing nagy hatású alakja, Duke Ellington filmzenéjét is. Fedezzük fel a brácsa világát Ellen Nisbeth társaságában!

A Rising Stars-programba jelölte: Stockholms Konserthus

Műsor:

Grainger: Skandináv szvit brácsára és zongorára - részlet
Katarina Leyman: új mű szólóbrácsára (az ECHO felkérésére)
Ellington: Egy gyilkosság anatómiája - brácsa-zongora szvit (részlet)
J. S. Bach: g-moll Guige (a d-moll hegedűpartita IV. tételének átirata), BWV 1004
Grainger: Jön a vonat! - jelződallam szólóbrácsára
Grainger: Egy északi hercegnőnek - brácsára és zongorára
Grieg: c-moll hegedű-zongora szonáta, op. 45, No. 3

Közreműködők:

Bengt Forsberg: zongora

 

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!