Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


DUDA ÉVA TÁRSULAT / MOVEIN MISSION: Dupla est / Double bill

DUDA ÉVA TÁRSULAT / MOVEIN MISSION: Dupla est / Double bill

1+2+3. Egy csapat, két külön mű, 3 koreográfus.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 16. kedd, 20:00

A Duda Éva Társulat/Movein Mission estjén először a spanyol alkotópáros, Maria Campos és Guy Nader munkája, míg a második részben Duda Éva legújabb darabja lesz látható.

MESH

Öt táncos a térben: egymásba épülő rendszerekként illeszkednek és összeolvadnak, mint folytonos együttműködésben és kapcsolódásban áramló, utat kereső részecskék. Találkozások és kölcsönhatások mentén szüntelenül felépülő és széthulló élő organizmussá állnak össze.
A rendkívül pontos és koncentrált mozgás feszültséget és precizitást szül, megteremti a tudatosság és fennmaradás terét. A fegyelmezett, kiszámított utazás a figyelmünket a tér- és időérzékelésre irányítja, az itt és most megtapasztalására hív.

A Mesh alkotópárosa a spanyol Maria Campos és a libanoni Guy Nader, már ősszel megismerkedett a társulat tagjaival és workshopot tartott nekik a Movein Stúdióban.
A tánc nemzetközi élvonalába sorolható alkotók munkáit a letisztult, intellektuális és egyben elegáns megfogalmazásmód jellemzi. Nader  a színház világából keresztül érkezett , színészként, rendezőként dolgozott, 2009 óta pedig  társalkotója a koreográfus  Camposnak. Munkáit bemutatták többek között Libanonban, Spanyolországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Dél-Koreában.

Előadók/alkotók / Performers and creators: Csuzi Márton, Egyed Bea, Rusu Andor, Simkó Beatrix, Várnagy Kristóf
Zene / Music: Miguel Marin   
Fény / Light: Gothár Márton  
Produkciós asszisztens / Production assistant: Czveiber Barbara
Koncepció, Koreográfia / Concept and choreography: Guy Nader, Maria Campos

BREATHE!

Sietünk. nagyon sokat sietünk. aztán várunk, várok magamra, hogy megérkezzek. hogy befusson a lelkem is lassan. mert mindig előreszaladunk. a múltkor is úgy rohantam, hogy utána várnom kellett megint, hogy én is megérkezzek. akkor minek loholtunk tulajdonképpen. de jó megállni. levegőt venni. lélegezni. nem elfutni, nem nekifogni megint, meg az a másik, nehogy szembe jöjjek mégis magammal. jó megállni. levegőt venni. lélegezni. szabadon.

Ingredients / hozzávalók:
gyors mozgás, lassú mozgás, összetett kombináció, rövid csörte, partnering, szinkron mozgás, bár az még nem biztos, szinte futás, kérdések, csoportdinamika, partnering, jaj megint, viszonyulások, őszinteség, rossz kísérlet, konvertálás, hosszú próba, adaptálás, kiborulás, símulás, harag, kis süti, csábítás, távolságtartás, manipuláció, megértés, együttlét, figyelem, kíváncsiság, kutatás, törekvés, kudarc, félelem, sóhaj, ének. mondjuk kompozíció.
 
Előadók/alkotók / Performers and creators: Csuzi Márton, Egyed Bea, Rusu Andor, Újvári Milán, Raubinek Lili
Zene / Music: Kunert Péter   
Fény / Light: Gothár Márton             
Produkciós asszisztens / Production assistant:  Czveiber Barbara
Tér, Koreográfia, Rendezés / stage design, Choreography and director: Duda Éva

Fotó: Dömölky Dániel

 

 

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!