Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Dobronka cirkusz, világszám!

Dobronka cirkusz, világszám!

XVII. Nemzetközi Bábfesztivál
Magamura Alkotóműhely (Szombathely): Dobronka Cirkusz, Világszám!
4 éves kortól
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 23. szombat, 15:00

Tervezte: Boráros Szilárd Boráros
Zene: Takács Dániel
Írta és rendezte: Boráros Milada Boráros
Játssza: Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel

Ó micsoda napok voltak, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett! Az álmos utcák egyszerre csak élettel és izgalommal teltek meg: a levegőben narancsvirág, sült gesztenye illata és trombita hangja kavargott, a kisasszonyok szeme szikrázott, a férfinépnek szép kitekerős bajsza nőtt, és az egész világ (mint egy égi körhinta) három napig az éjbe világító sátor körül forgott. Aztán a porondmester az egész cirkuszt eltüntette a varázskalapjába, és Dobronka ismét szürke hétköznapokra ébredt.

Két fiatal a letaposott fűben, faforgácsok, elvesztett zebracsíkok, lócitromok és elhagyott selyemszallagok között egy színes zsonglőrlabdát talált. A zsebükbe tették, hazavitték. És uram teremtőm, mi történt másnapra! Otthonuk melegében a zsonglőrlabdából egy csibe kelt ki! Hohó!

És itt kezdődik a mi előadásunk: a csibéből tyúk lesz, az emlékekből új játékok, a játékokból új cirkusz!

A hajdani vándormutatványosok által megalkotott és ápolt műfaj – a marionett cirkusz bája és szépsége előtt tisztelgünk, azt idézzük fel játékban: oroszlánordítással, légtornász bukfenceivel, papírrózsákkal, szelídített hintalóval, élőmuzsikával és a világ valamennyi csodájával!

A Nyugat-Magyarországi Szociális Kisszövetkezet és a Magamura Alkotóműhely előadása.
Az előadás létrehozásában részt vett a Mesebolt Bábszínház.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!