Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Csipike, az óriás törpe

Csipike, az óriás törpe

Fodor Sándor - Nagy Sándor: Csipike, az óriás törpe

Zenés mesejáték

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 18. csütörtök, 14:00

Egyszer volt, hol nem volt, az aranyhegyen innen, a gyémánthegyen is túl, volt egyszer egy kicsike rengeteg. Ebben a rengetegben él Csipike, a gonosz törpe, akinek a szíve aranyból van, és aki a kicsike rengeteg élő vekkere: az ő szavaira ébrednek az erdő lakói. Ám egy reggel későn ébred, és látja, hogy az erdő az ő hajnali köszöntése nélkül is javában nyüzsög. Arany szívét kővé dermeszti, és behódol a rettenetes erejű Réz úrnak. De mi történik a kicsike rengetegben, ahol Réz úr átveszi a hatalmat? Ahol a jóból gonosz lesz, a gonoszból meg jó? Ahol visszafelé is tudnak folyni medrükben a folyók? Ahol Góliát-porral egy törpe is a csillagok fölé magasodhat? Ahol Szél hátán érkezik a szerelem?

Fodor Sándor szívet melengető meséjét Szabó Máté rendezi. Hasonlóan a 2013-ban óriási sikerrel bemutatott Négyszögletű kerek erdő rendezéséhez, Fodor Sándor Csipikéjét is új színpadi változatban, rengeteg verssel és zenével állítja színpadra.

Ajánlatunk


Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ajánló


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!