Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


CIMBIÓZIS LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

CIMBIÓZIS LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

„Régóta járt a fejemben hogy az új Cimbiózis zenéjét egy kicsit rendhagyóvá teszem”.
„Főleg a kortárs zenéből és a 20. századi zenéből inspirálódtam és ebből hat kompozíció született. Rengeteg benne az improvizáció.” (Lukács Miklós)



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 20:30

„Hosszú évek óta játszom szabad improvizációs zenéket, de mindig volt egy olyan vágyam hogy egy ilyen közegben tegyem ezt.” (Klenyán Csaba)
Cimbiózis: Lukács Miklós - cimbalom, Orbán György - bőgő, Baló István - dobok
Vendégek: Klenyán Csaba (klarinét), Jankó Attila (fagott)

Zenekarom harmadik lemeze -a Lux et Umbra- kapcsán a jól megszokott partnereim mellé, két kitűnő klasszikus zenész barátomat hívtam vendégül. Igazából nem vendégek Ők , - akit az ember az otthonában illendően fogad egy rövid időre, amíg el nem megy az illető - hanem társak. Bizalmas társakká váltak már az első próbákon.

Ha új lemezt készítek, szeretnék új utakon járni. Ez mindíg egy izgalmas feladat számomra, mert a legelejéről próbálom látni és érezni a zenét. Ha így gondolkodom, akkor nyilván a különböző műveknek, valamilyen szempontból,egy folyamat részeként, lépésről-lépésre, egységbe kell rendeződniük. Így lett ez a lemez is egy történet. Egy ciklus. Egy újabb sz(c)imbiózis köztünk, a zenében, a műfajokban.

Lux et Umbra. Fény és Árnyék. Az élet ajándéka mindkettő. Nem tudnánk élni nélkülük. Testvérek ők, holott a szemünk-ben ellentétei egymásnak. Végigkísérik tapintatosan az életünket, minden pillanatunkat figyelik és csöndesen befolyá-solják.
Felismerjük őket a mindennapokban?
Téli ablakunkon kitekintve, a fény meleg érintésére vágyunk, viszont a szikrázó nyári nap sugarától megpihennénk egy fa hűvös árnyékában.
Télen a fény felé? Nyáron az árnyékba?

Ha egyszer igazán megértenénk ennek a testvériségnek a működését, talán jobban tudnánk együtt élni velük.

Ezt a kérdést járja körül a Cimbiózis 5tet legújabb ciklusa, amelynek bemutató koncertje május 10-én lesz a Fonóban. A lemez a koncert napján a Fonó kiadásában jelenik meg.

Ajánlatunk


Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!