Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Chasing Trane - A Coltrane film és koncert

Chasing Trane - A Coltrane film és koncert

Szeptember 22-én filmvetítéssel és koncerttel idézzük meg a világhírű jazz-zenész szellemét

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 22. péntek, 20:00

Rendező: John Scheinfeld

Írta: John Scheinfeld
Szereplők: Denzel Washington, Common, Bill Clinton

 

2017. szeptember 22. 00:00 - 00:00

Helyszín: Díszterem

21:40-től The Best Bad Trip koncert

„Coltrane hangzása átrendezi a molekulaszerkezetet” - Carlos Santana
John Coltrane-t a jazz iránt kevésbé elkötelezettek is a XX. század egyik legnagyobb zenei zsenijének tartják. A démonaival küzdő, majd addikcióitól megszabadulva a spirituális utat választó művész 1957-es első szólóalbumát követően a haláláig tartó tíz évben briliáns lemezek tucatjait készítette, köztük az 1964-es A „Love Supreme”-et, amely nemcsak a világ egyik legnagyobb példányszámban eladott, de talán legismertebb jazzlemeze is.


„Chasing Trane” című alkotásában az életrajzi filmek specialistájának számító John Scheinfeld (The U.S. vs. John Lennon, Who Is Harry Nilsson?, Dick Cavett’s Watergate) felrúgja a hagyományos történetmesélés szabályait, és egyenesen a közepébe vág a sztorinak: 1957-ben járunk, amikor Coltrane-t súlyos heroinfüggősége miatt Miles Davis kirúgja kvintettjéből. A szaxofonos szülőföldjére utazik megtisztulni, majd New York-ba visszatérve megkezdi szenvedélyes és elhivatott utazását, mely során örökre felforgatta a jazz világát.

A korábban soha nem látott koncert- és stúdiófelvételeket, életképeket – melyek közül számos otthoni filmrészlet a forgatás alatt került elő egy kaliforniai garázsból – zenésztársak, kritikusok és elkötelezett hírességek visszaemlékezései és gondolatai törik meg (többek között Bill Clinton, Wynton Marsalis, Sonny Rollins, Common, Carlos Santana, Wayne Shorter, Kamasi Washington, McCoy Tyner, Reggie Workman), miközben Coltrane szövegeit Denzel Washington narrációjával hallhatjuk, magyar feliratozással.

Magyarországra az Uránia Nemzeti Filmszínház és a BUDOKU szervezésében jut el a film –exkluzív vetítés keretében. A szeptember 22-én 20:00 órakor kezdődő vetítést követően a hazai jazz legfiatalabb generációjához tartozó, ám a budapesti klubokban jól ismert The Best Bad Trippel és vendégeikkel idézzük meg Coltrane szellemét. Az együttes tagjai (Velsz Kristóf: gitár, Hegedüs Benedek: trombita, Kapusi Viktor: szaxofon, billentyűsök, Csernovszky Márton: basszusgitár és Gasner Márk: dob) húsz év körüli fiatalok, főként jazzt tanulnak, s annak hagyományát felhasználva nagy szerepet kap náluk az improvizáció. Zenéjükre jellemző a sokszor bonyolult és igen összetett kompozciós szerkezet. Ugyanakkor a komolyzene komplexitása számukra nem képvisel se több se kevesebb értéket, mint a punk egyszerű nyersessége. Ugyanolyan szívesen építenek be zenéjükbe egy groove-os funkytémát, mint az irányított improvizációt vagy egyéb kortárszenei stratégiát.

Jegyár: 3.500 ,-
A koncertre csak a filmre váltott jeggyel lehet belépni, külön nem vásárolható koncertjegy.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!