Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Caravaggio: Szent Péter halála és Szent Pál megtérése- szakrális művészettörténet

Caravaggio: Szent Péter halála és Szent Pál megtérése- szakrális művészettörténet

A kereszténység két kulcs alakja Szent Péter és Szent Pál. Az ő áldozatos munkájuk nélkül nehéz lenne elképzelni a ma kereszténységét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 2. péntek, 18:30

A festő, Caravaggio az egyik szentet ennek a munkának a végpontján, míg a másik szentet ennek a küldetésnek a kezdőpontján ábrázolja.

Egy halász és egy (írás)tudós élete drámaian sűrűsödik össze ebben a két alkotásban.

Hamarosan a világ keresztény egyházai Pünkösd napját ünneplik. A Szentlélek ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra, és ezzel a nappal kezdetét vette az egyház hosszú útja is.

Mi pedig ezen az előadáson egy kicsit bepillanthatunk a kulisszák mögé Mikes Balázs teológus-grafikus vetítéssel egybekötött előadásán, amelynek helyszíne: Napfényes Rendezvényterem (V. Curia u. 2., a Napfényes Étterem pinceszínháza)

Az előadás előtt vagy után a színházterem felett található Napfényes Étterem finom és egészséges falatokkal várja kedves vendégeit. Asztalfoglalás: 20-311- 0313.

Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!

Ajánlatunk


Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még egy izgalmas mozzanat csatlakozik: a K. 467-es C-dúr zongoraversenyt nem modern instrumentumon, hanem fortepianón halljuk.

Ajánló


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Tasnádi IstvánA fajok eredete Nézőművészeti Kft. A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!