Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Caravaggio: Szent Péter halála és Szent Pál megtérése- szakrális művészettörténet

Caravaggio: Szent Péter halála és Szent Pál megtérése- szakrális művészettörténet

A kereszténység két kulcs alakja Szent Péter és Szent Pál. Az ő áldozatos munkájuk nélkül nehéz lenne elképzelni a ma kereszténységét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 2. péntek, 18:30

A festő, Caravaggio az egyik szentet ennek a munkának a végpontján, míg a másik szentet ennek a küldetésnek a kezdőpontján ábrázolja.

Egy halász és egy (írás)tudós élete drámaian sűrűsödik össze ebben a két alkotásban.

Hamarosan a világ keresztény egyházai Pünkösd napját ünneplik. A Szentlélek ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra, és ezzel a nappal kezdetét vette az egyház hosszú útja is.

Mi pedig ezen az előadáson egy kicsit bepillanthatunk a kulisszák mögé Mikes Balázs teológus-grafikus vetítéssel egybekötött előadásán, amelynek helyszíne: Napfényes Rendezvényterem (V. Curia u. 2., a Napfényes Étterem pinceszínháza)

Az előadás előtt vagy után a színházterem felett található Napfényes Étterem finom és egészséges falatokkal várja kedves vendégeit. Asztalfoglalás: 20-311- 0313.

Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!

Ajánlatunk


A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak az élén, mint Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink, Fabio Luisi és Christian Thielemann.

JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia, op. 17 – zenekari részletek (Szerelmi jelenet, Mab királynő-scherzo, A magányos Rómeó, Báli jelenet)

A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus, kamarazenei átiratban, két vokalista, zongora, hegedű, cselló és fuvola kíséretével.

Ajánló


Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az…

A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett…

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!