Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Budapest Ritmo 2. nap / CAFe 2018

Budapest Ritmo 2. nap / CAFe 2018

Aktuális előadásokA Budapest Ritmo az egyszeri találkozások és a felfedezések fesztiválja. A programon fellépő hazai és külföldi előadók célja, hogy bemutassák, a hagyomány lehet izgalmas, a zene pedig a maga univerzális nyelvén mindenkihez szól. A műfajok és országok közötti határokat légiesítő programban egyaránt találkozhatunk feltörekvő egyéniségekkel és nagy legendákkal, valamint az idei roma tematika részeként megismerhetjük a roma zenei hagyományokat és azok kortárs arcát is.

Az idei Ritmo egyik legizgalmasabb produkciójának Gili Yalo koncertje ígérkezik. Az etióp funk karcos hangú új csillaga katartikus színpadi jelenség. Folytatva a nemzetközi együttműködések sorát, a Muzsikás és a Lengyelországban hasonlóan fontos Muzykanci tovább építi a magyar–lengyel barátságot.

Egy új projekt, a Parasztok Atmoszférában Kassákot Bartókkal, az avantgárdot a táncházmozgalommal és a modern experimentális poppal kapcsolja össze. A formáció az Erdőfű, a Buda Folk Band, a Gustave Tiger, a Triglav, a Góbé és a Camp Koala zenészeinek közreműködésével módszeres polgárpukkasztással, de tisztelettel mutatja be a paraszti kultúra zenei örökségét.

Ugyancsak szombaton lép fel a Magyarországon is jól ismert finn folk-hop a cappella együttes, a Tuuletar, akik Budapesten tartott első lemezbemutatójuk után két évvel már az egész világot bejárták. A szombat további fellépője a zavarba ejtő, kísérletező zenei tájképeket festő szlovén Širom.

A Hangvetővel közös program.

 

Ajánló


Budapest Klezmer Band & Barcelona Gipsy Balkan Orchestra koncertje Sztárvendég: Palya Bea, közreműködik:…

A Swing à la Django és a Talamba Ütőegyüttes közös produkciója Közreműködik: Micheller…

“Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája.” Közreműködők: Karácsony…