Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Budapest Ritmo 1. nap / CAFe 2018

Budapest Ritmo 1. nap / CAFe 2018

Aktuális előadásokA Budapest Ritmo az egyszeri találkozások és a felfedezések fesztiválja. A programon fellépő hazai és külföldi előadók célja, hogy bemutassák, a hagyomány lehet izgalmas, a zene pedig a maga univerzális nyelvén mindenkihez szól. A műfajok és országok közötti határokat légiesítő programban egyaránt találkozhatunk feltörekvő egyéniségekkel és nagy legendákkal, valamint az idei roma tematika részeként megismerhetjük a roma zenei hagyományokat és azok kortárs arcát is.

A Budapest Ritmo első napján egy igazi világzenei legendát, a Ladysmith Black Mambazót hallhatja a közönség, akiket Paul Simon Graceland című lemeze fedezett fel a világnak. A jellegzetes zulu mbube stílust képviselő együttes Dél-Afrika kulturális nagykövete, már a brit királynőt is köszöntötte koncerttel. Budapesten a Ritmo közönsége előtt mutatkoznak be.

Az északi tájakról egy teljesen újszerű, ám annál ígéretesebb előadó, Maija Kauhanen érkezik Budapestre. A fiatal művész az éteri kantele hangját szabad énekkel kíséri. A finn folk tisztasága mellett elszabadult jammelésekre is számíthatunk a koncertjén.

A zöld-foki-szigeteki, brazil és portugál tagokból álló Coladera a három rokon zenei kultúra eredőjébe állítva bódítja el a közönséget.

A Hangvetővel közös program.