Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Budafoki Dohnányi Zenekar, Mozart, Mancusi, Bazsinka Ivett - fagott. Vez. Guido Mancusi

Budafoki Dohnányi Zenekar, Mozart, Mancusi, Bazsinka Ivett - fagott. Vez. Guido Mancusi

Budafoki hangversenyesték a Klauzál Házban
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 23. péntek, 19:00

Ezen az esténaz idei évadtól hivatalosan is első vendégkarmesterünkké kinevezett Guido Mancusi vezényli zenekarunkat. A műsor összeállításakor első darabként Mozart Linzi szimfóniájára esett a Maestro választása. Könnyebben játszható, könnyebben hallgatható Mozart-szimfóniák közül való ez a mű, így remek kiindulópontnak tartja a zenekarral tervezett, hosszútávú, közös munkához. Másodikként saját, 2006-ban komponált fagottversenye csendül fel, amelyet kifejezetten szívesen tár a magyar közönség elég. A koncert második felében pedig Beethoven III., Eroica szimfóniája hangzik el, amelyet bátran nevezhetünk a zenetörténet egyik fordulópontjának. Ezzel a művel tépte szét Beethoven végképp azt a köteléket, amely őt a régi formákhoz és művészethez kötötte.
Az izgalmas, sokszínű este külön érdekessége, hogy a Mozart műben (és részben a Beethoven műben is) úgynevezett “natúr” vagy “barokk”, azaz a korabeli hangzást visszaadó hangszert használ a rezes és az ütős szekció.

Műsor:

Mancusi: Fagottverseny
Mozart: Linzi szimfónia
 
Bazsinka Ivett – fagott
 
Vezényel: Guido Mancusi

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Ajánló


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!