Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Brahms triói II. - Összkiadás élőben 2018 - Brahms

Brahms triói II. - Összkiadás élőben 2018 - Brahms

Összkiadás élőben
Brahms triói II.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 28. szerda, 19:00

Brahms: Esz-dúr kürttrió, op. 40
Brahms: 1. (H-dúr) zongoratrió, op. 8
Miriam Helms Ålien (hegedű), Szabó Ildikó (cselló), Lajkó István (zongora), Zempléni Szabolcs (kürt)

Az Összkiadás élőben sorozat második és egyben befejező hangversenye ezúttal az ifjú Johannes Brahms művészete köré szerveződik. Az Esz-dúr kürttrió Brahms édesanyjának állít emléket, sok tekintetben a zeneszerző gyerekkorának nosztalgikus visszaidézése. Már maga a hangszerválasztás is ezt fejezi ki, hiszen gyerekként Brahms megtanult natúrkürtön játszani. A lírai harmadik tételben szereplő népdalt szintén a családi házban, édesanyjától hallotta. A nagyszabású, már-már szimfonikus hangzásigényű H-dúr trió első változata 1854-ben készült el. Kiadója, Simrock kérésére Brahms 35 évvel később, 1889-ben újra elővette és jelentős mértékben átdolgozta a művet. Tőle szokatlan módon azonban nem vonta vissza a fiatalkori változatot sem, így ma a H-dúr trióból két, Brahms által is jóváhagyott verzió létezik. A kétrészes hangversenysorozat első koncertjén megismert lendületes trióhoz, Miriam Helms Ålien, Szabó Ildikó és Lajkó István együtteséhez a kiváló kürtművész, Zempléni Szabolcs társul.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!