Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Bharat Bhushan Goswami - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXI.

Bharat Bhushan Goswami - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXI.

Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei sorozatában először hallhatjuk a különleges, emberi énekhanghoz hasonló megszólalású vonós hangszert, a sarangit.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 29. szombat, 20:00

A sarangi nevű indiai vonós hangszer hangja megdöbbentően hasonlít az emberi hanghoz. Persze nem beszél, de sóhajt, nevet, sír és ami a legfontosabb: énekel. Ezt a különleges, ugyanakkor kihalófélben lévő hangszert szólaltatja meg a színpadon Bharat Bhushan Goswami, aki a legendás Mathura városában született, ahol – az indiai történetírás szerint - Krisna is meglátta a napvilágot. Apja és nagyapja is elismert zenésze volt a híres Radha Rani templomnak. Az éneklés mellett kezdett el játszani a Sarangi nevű, éneklő hangszeren.

Előbb Pandit Kanhaiya Lal tanította, majd a Benares iskola leghíresebb mestere Pt. Hanuman Prasad Mishra fogadott tanítványa lett. Egészen fiatalon az indiai klasszikus zenei rádió (All India Radio) zenészének szegődött, ahol a mai napig a legfoglalkoztatottabb sarangi előadó. Egyedülálló technikai tudásával és az érzelmek egész palettáját bemutatni képes játékstílusával hirdeti ennek az egyedi bélhúros hangszernek a szépségét abban a reményben, hogy a következő generációban is akad, aki továbbviszi ezt az évezredes hagyományt.

Különlegesen tiszta megszólalása miatt azt mondják, hogy Sandeep tablája tényleg beszél. A Benares stílust tanulta 15 éven keresztül mestere, Pandit Ishwar Lal Misra segítségével, de emellett a Farukhabad és az Ajrada stílust is elsajátította.
Pakhawaj játékosként a világhíres Dagar család tagjait kísérte. Emellett számos más indiai ütőhangszeren is játszik, mint pl. dholak, naal, kanjeera, ghatam vagy a morsing, ami leginkább a mi dorombunkra hasonlít.

Ajánlatunk


Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!