Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Béjart Ballet Lausanne: Ballet For Life
7

Béjart Ballet Lausanne: Ballet For Life

Béjart Ballet Lausanne: Ballet For Life (Balett az életért)

klasszikus balett

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 21. péntek, 20:00

90 éve született és 10 éve halt meg a „20. század balettjét” megteremtő, rendkívül nagyhatású balettművész-koreográfus, Maurice Béjart. Az általa alapított, és a mester halála óta is töretlenül működő Béjart Ballet Lausanne az idei év előadásait e kettős évfordulóhoz, valamint a társulat fennállásának 30 éves jubileumához köti, megemlékezve a kortárs balett kiemelkedő alakjáról és újítójáról, valamint legszebb és legnagyobb hatású koreográfiáiról, amelyekkel máig világszerte turnézik a társulat.

A húsz éve bemutatott Ballet For Life című komplex táncmontázsával Béjart olyan neves, fiatalon meghalt művésztársak előtt tiszteleg, akik a maguk idejében maradandó értéket alkottak. A társulat egyik legsikeresebb előadásában megidéződik a fiatalon elhunyt táncos, Jorge Donn alakja, zenei alapját pedig egy meglepő párosítás, a csupán 35 évet élt Mozart néhány zongoradarabja, valamint a 45 évesen elhunyt Freddie Mercury utánozhatatlan hangján megszólaló Queen-dalok adják. Az előadás utólagosan a táncosok különleges kosztümjeit tervező Gianni Versace világhírű divat- és jelmeztervezőnek is emléket állít, akit nem sokkal az előadás bemutatása után merénylet áldozata lett.

A Ballet For Life mégsem szomorú hangulatú előadás, hanem az életigenlés balettje, amely az ifjúságról és reményről szól, hiszen: „The show must go on.”

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon megvalósuló előadás csatlakozik a produkció üzenetéhez, és a Béjart Ballet Lausanne meghívásával a valaha élt egyik legnagyobb koreográfus előtt tiszteleg születésének és halálának jubileumi évfordulóján. A társulat először lép fel a Margitszigeten, folytatva a világhírű balett-társulatok bemutatásának sorát.

Koreográfia: Maurice Béjart
Zene: Queen, Wolfgang Amadeus Mozart
Jelmez: Gianni Versace

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!