Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Baranya 50

Baranya 50

Az 50 éves Baranya Táncegyüttes Jubileumi gálája
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 24. szombat, 19:00

 50 év! Egy ember életében sem kevés, egy táncegyüttesében pedig maga a történelem.
A Pécs város PRO URBE díjával kitüntetett, Örökös Kiváló Együttes címet viselő Baranya Táncegyüttes idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.
 
1967-ben a Pécsi Tanárképző Főiskolán alakult együttes 50 éve megszakítás nélkül működik, köszönhetően a tagok emberöltőn át tartó lelkes munkájának, a mindenkori vezetők hozzáértő és alázatos tevékenységének. Az alapító tagok többsége nemzetiségi származása döntően meghatározta a Baranya kezdeti repertoárját, működésének területét.
A legfőbb cél a néptáncok, népdalok, szokások, népviseletek gyűjtése, feldolgozása és színpadra állítása volt és ma is az.
A hosszú évek alatt az együttesben közel 800 táncos szerepelt és ma már gyermekeik, sőt unokáik is "baranyások" lettek.
Büszkén mondhatjuk, hogy szinte valamennyiükkel tartjuk a kapcsolatot, gyakran találkozunk fellépéseinken, táncházainkban és a már hagyományos, évenként megszervezett "öregbaranyás" találkozók alkalmával is.
Az együttes Magyarországot képviselve bejárta egész Európát, turnéinkon, néptáncfesztiválokon hirdettük és ma is hirdetjük a magyarországi horvát néptánc és népzene szépségét. Repertoárunkon a horvát táncokon kívül szerepelnek magyar néptánckoreográfiák és az együttes koreográfusainak köszönhetően különböző tematikus, kortárs darabok is.
 
Mai műsorunkat ennek az 50 évnek az összefoglalásának szánjuk. A program az együttes életében jelentős szerepet játszó művészeti vezetők, koreográfusok munkáiból állt össze, akik a Baranya legmeghatározóbb vezetői voltak: Kricskovics Antal, Vidákovics Antal, Bognár József, Jeránt György.
Nélkülük nem lenne az együttes neve fogalom, amelyet ma az egész ország csak úgy ismer: "Baranya".
 
Idézzük hát együtt fel az elmúlt ötven évet : menjünk el a bunyevác lakodalomba, táncoljunk együtt a baranyai sokacokkal, bosnyákokkal, sétáljunk a Dráva mentén, nézzük meg a virtuóz szerb táncokat, hallgassuk Gráf Vivien énekét, a mai és a régi baranyás zenészeket, gyönyörködjünk a szép népviseletekben, idézzük fel Don Quijote és Rejtő Jenő szellemét és emlékezzünk azokra a vezetőkre, táncosokra, zenészekre, akik már nem lehetnek közöttünk.
 
Szeretettel ajánljuk műsorunkat minden volt és jelenlegi baranyásnak és minden néptáncot kedvelő barátunknak.
 
BARANYA 50
1. Kricskovics Antal: Bunyevác lakodalom
2. Kricskovics Antal: Ružicalo
3. Bognár József: Don Quijote
4. Bognár József: Tisztelet Rejtő Jenőnek  
5. Öregzenészek: Horvát dallamok  
6. Vidákovics Antal: Késes kolo
7. Vidákovics Antal: Szerb táncok
 
SZÜNET
 
8. Jeránt György: Kátolyi sokác táncok
9. Gráf Vivien ének
10. Jeránt György: Peresznyei lakodalom
11. Vidákovics Antal: Baranyai táncok 
12. Hágen Zsuzsa: Bognár pillanatok
13. Örömzene -Radost glazbe
14. Jeránt György: Dráva menti táncok
 
Kísér az együttes zenekara , zenekarvezető : CsányiCsaba
Művészeti vezető: Jeránt György

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!