Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Babos Gyula Makrokozmosz

Babos Gyula Makrokozmosz

„A gitáros Babos Gyula, a magyar jazz zenészek Nagy Generációjának egyik hőse, aki az 1970-es és 80-as években sikeresen ültette át a jazz-rock fúziót magyar talajba, soha nem tudott nyugodni a babérjain.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 16. szombat, 21:00

A kihívások vele született szerelme hajtotta mindig, hogy művészetében merítsen Roma örökségéből, a jazz fősodrából, de a klasszikus és az indiai zenéből is. A jelenlegi Makrokozmosz olyan megnyilvánulása a zenészeknek, amely szervesen illeszkedik a kortárs improvizációs művészetbe. Tovább tágítja a jazz határait anélkül, hogy a muzsika követhetetlenné váljon. Babos mindig a célkitűzései szempontjából legmegfelelőbb zenészeket választja. Az itt hallható kvintettben Winand Gábor, Európa egyik legeredetibb jazz-énekesének hangja, szaxofon- és fuvolajátéka hallható. Winand énekes és hangszeres stílusát egyaránt a „free bop” kifejezéssel illethetnénk. A trombitás Fekete Kovács Kornél, maga is a nagy kísérletezők egyike, a nemzetközileg is jegyzett big band, a Modern Art Orchestra vezetője. A bőgős Orbán György jelenleg hangszerének talán legkeresettebb exponense az országban, míg Czirják Tamás a jazz dob egyik legígéretesebb új csillaga. Babos, érthetően, az európai hagyományt magáénak érezve, Bartók bolgár ritmusú táncain alapuló szerzeményeivel laza keretet teremtett, melyen belül ő és zenész- társai nagy szabadságot élveznek. A spontaneitás, a találékonyság és a szabadság, önfegyelemmel társulva, megköveteli a legmagasabb fokú zenei tehetséget és tudást, melynek lenyomata érezhető az egész albumon, és ez igen figyelemreméltó, tekintettel arra, hogy koncertfelvételeket hallunk.” írta Pallai Péter ajánlójában a BMC Records kiadónál tavaly megjelent Babos’ Makrokozmosz című lemezről.

Közreműködők:

Babos Gyula - gitár
Winand Gábor - ének, szaxofon, fuvola
Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt
Orbán György - nagybőgő
Czirják Tamás - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

Ajánló


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!