Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Amadeus

Amadeus

Peter Shaffer: AMADEUS
Színmű
14 éves kortól
160 perc egy szünettel
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 21. szombat, 19:00

Shaffer nem dokumentumok alapján, hanem Puskin: Mozart és Salieri című drámatöredékéből kiindulva, a saját fantáziájából alkotta meg a két rivális zeneszerző történetét 1981-ben. Puskin szövegéből Rimszkij-Korszakov írt operát. Shaffer leleményes darabjának fordulatait eredeti Mozart-zene festi alá a Szöktetés a Szerájból, a Varázsfuvolából, a Figaro házasságából, a Don Giovanniból és a Requiemből.

A szorgalmas, törtető, irigy középszer és az isteni tehetséggel megáldott gyenge jellemű zseni romantikus szembeállítása bármely korban és társadalmi helyzetben sikerre tarthat számot. A sors végül mindenkit elpusztít, áskálódó intrikust és naiv áldozatot egyaránt. A művészet diadala csak az utókort boldogítja.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Fordította: Vajda Miklós

Ajánlatunk


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!