Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Allegro Barbaro: Muzsikás Folk Ensemble

Allegro Barbaro: Muzsikás Folk Ensemble

Allegro Barbaro – Bartók és Kodály muzsikája a népzene szárnyán

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 8. csütörtök, 19:00

Közreműködik: Fülei Balázs (zongora), Petrás Mária (Moldva, ének), Farkas Zoltán és Tóth Ildikó (tánc), Muzsikás Együttes

Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei együttes. Allegro Barbaro című koncertsorozatukkal lépnek fel a Klauzál Ház színpadán. Bartók zongoramuzsikája és a népzene szólal meg Fülei Balázs zongoraművész vendégszereplésével.

Ezen a különleges, izgalmas hangversenyen a látszólag eltérő műfajok, a komponált műzene és az improvizatív, sodró erejű népzene egymást követve, egymást kiegészítve, időnként pedig egyszerre szólalnak meg. Bartók zongoramuzsikájára alkalmanként autentikus tánc is megjelenik. A hangverseny egyik célja, hogy a hagyományos népzenét olyan körökbe is eljuttassa, ahol ez korábban egyáltalán nem volt ismert, Bartók és Kodály muzsikájának pedig új híveket szerezzen a népzenei közönség között.

Mindezt úgy, hogy a hangversenyt a legmagasabb zenei igényesség és a könnyű befogadhatóság jellemzi. A koncert elsősorban zenei élményt ígér, miközben világossá válik Bartók Béla vallomása arról, miként befolyásolta őt, XX. század egyik legjentősebb zeneszerzőjét a népzene:

“Ez a befolyás akkor valósul meg a leghatékonyabban a zenész számára, ha a népzenét nem hol gyűjteményekből ismeri meg, hanem abban az alakjában, ahogyan fékezetlen él a nép körében.“

A hangversenyen hangszeres népi dallamok, énekek szólalnak meg többek között a következő tájegységekről: Dunántúl, Kalotaszeg, Gyimes, Mezőség, Szatmár, Moldva valamint részletek Bartók alábbi zongoraműveiből: Gyermekeknek, Kis szvit, Szabadban, Allegro Barbaro, Román népi táncok és Kodály Zoltán Marosszéki táncok zongorára című darabjából.

Ajánlatunk


musical két részben

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!