Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Aida - musical

Aida - musical

Az operából készült musicaladaptációt, Elton John és Tim Rice alkotását négy éven át játszották a Brodwayn. Négy Tony-díjat kapott, a betétdalokat pedig Grammy-díjjal jutalmazták, s világszerte műsoron tartják ma is.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 25. vasárnap, 15:00

Az alapul szolgáló Verdi-opera meséje így szól:

Aida, az etióp rabszolgalány és Radamesz, az egyiptomi hadvezér egymásba szeret, miközben népeik harcban állnak egymással. Radameszt azonban a fáraó lánya is szereti, s leendő férjeként tekint rá. Közben az etióp király, Aida apja rátámad seregével Egyiptomra, de fogságba esik. A börtönben arra kéri lányát, hogy tudja ki az egyiptomi fővezértől a hadititkot, merre vonul seregével. Aidát kétség gyötri: apja kérését teljesítse, vagy maradjon hű a szerelméhez. Találkozásukkor azt ajánlja Radamesznek, szökjenek át Etiópiába, ahol névtelenségbe burkolózva boldog életet élhetnek kettesben! A fővezérnek is nehéz a választás: hazája és becsülete, ráadásul a fáraólány szerelme és az uralkodói hatalom az egyik oldalon, szerelme a másikon – ám végül Aida mellé áll. Beszélgetésüket többen is kihallgatják – Radameszt bírák elé viszik, Aidának és apjának azonban sikerül elmenekülnie. Radameszre a halál vár sziklasírjában – ám Aida belopózik mellé, hogy egymást átölelve haljanak meg…

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!