Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A nagy füzet
4

A nagy füzet

A ZKM (Zágrábi Ifjúsági Színház) Ágota Kristóf A nagy füzet című regényének színpadi adaptációját mutatja be Budapesten, a Radnóti Színházban
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 1. csütörtök, 19:00

Ágota Kristóf, magyar származású svájci írónő világhírű műve jól ismert Magyarországon. 1988-ban Alberto Moravia-díjjal, 2001-ben Gottfried Keller-díjjal, majd 2005-ben Schiller-díjjal, halála előtt itthon Kossuth-díjjal tüntették ki. A francia kritikusok a XX. század végének egyik legjelentősebb alkotójának tekintik, Becketthez és Ionescohoz hasonlítják. Trilógia című regényét, aminek első része A nagy füzet, negyven nyelvre fordították le, a világ számos országában a kortárs irodalom alapművének számít. A Trilógia több országban kötelező iskolai olvasmány, Magyarországon a 12. évfolyamosoknak ajánlott.

A történet középpontjában egy ikerpár fejlődéstörténete áll, akik a háború idejére egy határ menti faluba kerülnek a nagyanyjukhoz, és a könyörtelen viszonyok között mind a testüket, mind a lelküket meg kell keményíteniük a túléléshez. A regényből Szász János nemzetközi hírű filmet készített, és több magyar nyelvű színpadi adaptáció is született már a mű alapján. Ezért is izgalmas a ZKM budapesti vendégjátéka, mivel a magyar nézők így egy új és friss nézőpontból láthatják a művet – a horvát kultúrából és színházi hagyományból közelítő feldolgozással találkozhatnak.

„Ha a militáns kultúrára gondolunk, amelyben élünk, ahol az empátia az egyik legnagyobb tabu, Edvin Liverić rendezésében A nagy füzet nem pusztán háborús történet, hanem az érzelmek megszűnéséről szóló modell, amely magában hordozza azt a következményt is, hogy maga a létünk válik tökéletesen értelmetlenné.” (Nataša Govedić, Novi list)

„Edvin Liverić egy kiváló és elszánt előadást rendezett, bebizonyítva magáról, hogy nem csak a színészekkel való munkában megbízható, hanem okos és élénk képzeletű díszlettervezőként is remek.” (Tomislav Čadež, Jutarnji list)

„A nagy füzet egy hatásos, erőteljes és szuggesztív produkció, a háborús tragédiáknak okosan kidolgozott és meggyőzően előadott reprezentációja, miközben a témát nem szokványos nézőpontból mutatja be, hanem egy olyan szemszögből, ami gyakran észrevétlen marad, még akkor is, ha a következmények szörnyűek és hosszú távra szólnak.” (Igor Tretinjak, Vijenac)

„Fontos és sikeres előadás, ami számos aktuális traumáról kinyitja a párbeszédet.” (Bojan Munjin, Novosti)

A zágrábi ZKM nemzetközileg is elismert ifjúsági színház, amely számos európai szervezettel működik együtt, továbbá rendszeresen készítenek külföldi színházakkal közösen koprodukciókat. Egy nyitott és friss hely, amely hasonló irányokba fejlődik és terjeszkedik, mint a Radnóti Színház.

Horvát nyelven, magyar felirattal
Az előadás időtartama: 90 perc

Ikrek: Petar Leventić és Vedran Živolić
Nagymama: Marica Vidušić
Anya: Dora Polić Vitez
Gondnok: Anđela Ramljak
Lelkész, Postás, Suszter, Apa: Danijel Ljuboja
Ápoló, Könyvárus, Tiszt, Rendőr: Dado Ćosić
Tangóharmonikás: Merima Ključo / Krešimir Lulić

Adaptációt készítette, dramaturg: Lana Šarić
Zeneszerző: Merima Ključo
Jelmeztervező: Decker+Kutić
Világítás: Aleksandar Čavlek
Animációk: Mateja Štefinščak
Ügyelő: Milica Kostanić
Nyelvi konzultáns: Đurđa Škavić

Rendező, díszlettervező: Edvin Liverić

 

 

 

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!