Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A kairói lúd avagy A rászedett vőlegény

A kairói lúd avagy A rászedett vőlegény

Mozart ősbemutatóra készül Budapest 2017-ben.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 24. szombat, 11:00

A Szöktetés a szerájból sikere után Mozart két opera komponálásába is belekezdett, de mindkettőt abbahagyta. A kairói lúd, illetve A rászedett vőlegény című, két töredékes komédiát stílusában tekinthetjük a Figaro és a Così előfutárának is, és olykor még a Don Giovanni világára is ráismerhetünk.

A töredékek Mozart életében nem kerültek színre, halála után viszont több sikeres pasticcio, azaz több zenés mű részleteiből összegyúrt előadás is született belőlük. Az Opera Ókovács Szilveszter húsz éve dédelgetett ötletéből, Németh Pál zenei irányítása mellett kívánja bemutatni az eddig ismeretlen Mozart-operát, melynek premiere egyben az Opera új próba-, gyártó- és raktárkomplexumának, az Eiffel Műhelyháznak nyitó előadása is lesz. Giovanni Battista Varesco szövegét kiegészítette Lorenzo Da Ponte, zenéjét gondozta Németh Pál.

A kairói lúd avagy A rászedett vőlegény bemutató szereposztása:

Don Pippo: Szvétek László
Biondello: Mukk József
Calandrino: Megyesi Zoltán
Celidora: Kriszta Kinga
Auretta: Keszei Bori
Lavinia: Váradi Zita
Chicchierello: Fülep Máté

Rendező: Toronykőy Attila
Koncepció: Ókovács Szilveszter
Látványtervező: Juhász Katalin

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!