Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A forgatókönyv (Ron Hutchinson)
11

A forgatókönyv (Ron Hutchinson)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 8. kedd, 19:00

A FÓRUM SZÍNHÁZ és a MUZA bemutatja:
Ron Hutchinson: A forgatókönyv

vígjáték az Elfújta a szél keletkezéséről
írta: Ron Hutchinson
fordította: Galambos Attila

1939. Hollywoodban harci helyzet van, bár kissé különböző, mint amire Európa készül éppen. A filmgyár nagyhatalmú főnöke lefújja a forgatást, kirúgja a forgatókönyvírót és a rendezőt, hogy két vadonatúj emberrel álljon neki a munkának. Bezárkóznak az irodába egy vagon banánnal és földimogyoróval, hiszen néhány napjuk van arra, hogy az eredeti regény alapján felidézzék, eljátsszák a készülő történet alakjait, férfiakat, nőket, csecsemőket és véneket, fehéreket és feketéket. Végül azonban megszületik a forgatókönyv ahhoz a filmhez, amely minden idők egyik legnagyobb dobása lesz.

És ez a film az Elfújta a szél...

A fergeteges vígjáték cselekménye kitalált történeten alapul, a történet szereplői viszont élő személyek voltak, bárminemű egyezés a valósággal nem csupán a véletlen műve...

 

Szereposztás:
David O. Selznick, producer: SZEREDNYEI BÉLA
Ben Hecht, forgatókönyvíró: MAGYAR ATTILA
Victor Fleming, rendező: CSONKA ANDRÁS
Miss Poppenghul, titkárnő: PLESKÓ SZIMONETTA

díszlet és jelmez: KOVÁCS YVETTE ALIDA
fény és animáció: MADARÁSZ "MADÁR" JÁNOS
ügyelő: PAKU ÉVA
rendező: SZENTE VAJK

Producerek: NÉMETH KRISTÓF, a Fórum Színház igazgatója és KOVÁCS BALÁZS, a Művészetek Háza Gödöllő igazgatója.

A színdarabot 14 éven felülieknek ajánljuk.


A teljes akadálymentesség érdekében az előadást jelnyelvi tolmács segíti!


A változtatás jogát fenntartjuk.

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!