Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


7. Aldo Sisillo és Sofia Vasheruk

7. Aldo Sisillo és Sofia Vasheruk

Muszorgszkij egész életére, egész művészetére hatással voltak a gyermekkorában hallott népmesék, népi dallamok. Hovanscsina című operájának nyitánya, melynek bensőségesen lírai hangvételű főtémája népzenei ihletésű, „Hajnal a Moszkva folyó felett” címmel önálló zenekari darabként is megállja helyét a koncertpódiumok műsorában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 27. péntek, 19:00

A II. zongoraverseny Rahmanyinov talán leggyakrabban játszott, legismertebb műve. A szerző Csajkovszkij késő romantikus stílusát és hangvételét vitte tovább, de határozottan érződik Chopin és Liszt hatása is. A versenymű megszólaltatása az igényes zenei megformálás mellett komoly technikai kihívásokat is jelent a szólista számára, nem véletlen, hogy a mű ősbemutatóján maga Rahmanyinov, nemzedékének egyik legelismertebb zongoristája játszotta a zongoraszólamot.
Brahms szimfóniáit minden zenekar a repertoárján tartja, hiszen a művek előadása biztos sikert jelent. A német romantika meghatározó jelentőségű zeneszerzője tudatosan a bécsi klasszicista zenei formákhoz nyúlt viszsza, ám műveinek zenei anyagát jellegzetes ritmizálással, sokszínű hangszereléssel és vérbeli romantikus tartalommal alkotta meg.

Romantikus-est

Savaria Szimfonikus Zenekar

M. P. Muszorgszkij: Hovanscsina – nyitány
S. Rahmanyinov: II. c- moll zongoraverseny
J. Brahms: III. F-dúr szimfónia

Közreműködik: Sofia Vasheruk / Oroszország /

Vezényel: Aldo Sisillo / Olaszország /

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!