Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


42. Színház: EuXIT

42. Színház: EuXIT

Sławomir Mrożek Ház a Határon című abszurd tragikomédiája nyomán
A bemutató a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerül megrendezésre

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 20. szombat, 19:00

Egy békésen éldegélő klasszikus kispolgári család váratlanul azzal szembesül, hogy közelebbről nem meghatározott nagyhatalmak képviselői az ő házukon keresztül húzták meg az új országhatárt, félbevágva nemcsak az egész házat, de a megszokott életüket is.

Mi történik, ha a történelem egyszer csak kopogtat az ajtón, és mindent a feje tetejére állít?
Ha hirtelen érzékelhetővé, láthatóvá válnak a határok?

Mi a Határ? Képzelt vagy valódi vonal, mely kijelöli, meddig tart valaminek az ereje. Vonal, ami elválaszt országot az országtól. Józan észt az őrülettől. Nevetést a görcsös zokogástól.

Az élőzenével és vetítéssel megfűszerezett előadás a végletekig képtelen helyzet tragikumát nagyszerű humorral fogja meg, hűen Mrożek abszurd komédiájához.

Partnerek: Pro Progressione Nonprofit Kft., Budapesti Tavaszi Fesztivál, Lengyel Intézet, Sín, RS9 Színház

A 42. Színház 2015 őszén alakult Fogarasi Gergely film- és színházrendező vezetésével. A fiatal, pályájuk elején járó színészekből álló társulat célja olyan előadások létrehozása, melyek képesek érvényesen reflektálni a társadalmi és emberi problémákra, miközben megőrzik azt a kísérletezésre, újításra való igényt, amely színházi gondolkodásukat alapvetően áthatja.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Ajánló


Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek.…

19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!